All Posts Blog: Lucia Manole

Ce tendinte mai sunt in HR?

Ce se mai intampla in HR? Care sunt tendintele? Observam, destul de pregnant, cateva directii:

  • Progresele tehnologice iau amprenta joburilor, iar cu cat un job necesita un nivel redus de expertiza cu atat este mai usor sa fie inlocuit de un computer sau un soft, partial sau chiar total

  • Managerii de resurse umane si echipele acestora nu mai pot tine pasul cu algoritmii complicati realizati de computer sau softuri pentru a identifica cele mai exacte abilitati necesare pentru o anumita pozitie

Altfel de Talent Management

Cand vrem sa stabilim strategia si echipa de talente si succesori a companiei trebuie sa gasim cea mai buna cale de selectie si angrenare in programe de dezvoltare pentru noul rol. De asemeni, in cazul unei reorganizari, fuziuni, sau schimbari de strategie pot aparea probleme de integrare.

CEO si conducerea companiei vor vrea să știe pe cine pot conta, atat intr-un caz cat si in celalalt.

De cele mai multe ori se decide colaborarea cu o companie de audit de management, probabil cu unul dintre cei mai mari jucatori din piata. O astfel de actiune este consumatoare de timp si foarte costisitoare.

Riscul aparitiei demisiilor

Riscul de aparitie al demisiilor si cum construim strategia de retentie si recompensare a loialitatii pentru performeri

Atunci cand ai de recrutat un nou angajat, potentialii candidati pot fi abordati de catre recrutori chiar si prin retele de social media, cu mult inainte ca ei sa fie interesati in cautarea unui alt job sau sa inceapa sa caute activ alta pozitie. Astfel:

  • LinkedIn atrage atentia membrilor cu oferte de joburi...

Tiparele de gandire si comunicarea

In fiecare zi intalnim oameni cu care comunicam, fie ca este vorba de client cu care avem de incheiat tranzactii, fie ca discutam despre oameni pe care dorim sa-I angajam sau de colegi pe care dorim sa-I motivam.

Cunoasterea si intelegerea tiparului de gandire si a comportamentului celor cu care interactionam  face comunicarea mai usoara si mai eficienta.


Angajatii motivati performeaza!

 

A avea angajati motivati a devenit o necesitate pentru orice companie. Mai mult decat atat, capacitatea de motivare este considerata o abilitate fara de care un manager nu-si poate indeplini eficient rolul iar o companie nu poate functiona corect si sanatos. 

De ce ne exprimam atat de categoric? Pentru ca angajatul nemotivat este mai ineficient si mai neperformant decat cel slab calificat sau decat cel cu o atitudine neproductiva. O persoana nemotiva sau...

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6031  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016