Potential

Cum ne asiguram ca cel pe care decidem sa-l angajam va avea rezultatele asteptate

Cu fiecare an care trece, simtim din ce in ce mai mult nevoia sa ne asiguram ca luam cea mai buna decizie in recrutare. Decizia este buna sau nu, daca noul angajat va performa sau nu.

Etapele pe care le parcurgem in procesul de recrutare si instrumentele pe care le folosim, de la culegerea referintelor despre candidati si pana la evaluarea concreta a competentelor necesare in cadrul unui assessment center, sunt in principal, aceleasi. Chiar daca instrumentele folosite difera, informatiile pe care ni le aduc sunt de acelasi tip: experienta, comportament demonstrat, rezultate, abilitati.

Totusi, ce face ca doua persoane nou angajate in aceeasi companie si care au parcurs acelasi proces de recrutare, cu aceleasi etape si despre care am acumulat la fel de multe infirmatii, sa aiba parcurs si rezultate total diferite?

Concret, unul din cei doi se integreaza imediat, isi asuma noua strategie, isi intelege noul rol si actioneaza in consecinta iar celalalt, gaseste critici noului sistem, vede neconformitati si se integreaza greu sau niciodata. Ambii au referinte bune, CV consistent, experienta solida si rezultate bune la testele psihometrice si assessment center. 

Totusi, primul dintre ei va produce rezultatele asteptate in cel mai scurt timp, celalalt poate niciodata.

Ce face diferenta?

POTENTIALUL persoanei este cel care isi spune cuvantul aici. Vreti sa angajati oameni cu potential?

Pentru asta va trebui sa ESTIMATI POTENTIALUL CANDIDATILOR! Si, poate nu va mai fi nevoie de toate etapele enumerate mai sus si vei economisi timp, bani, energie... vezi aici cum

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6050  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1540  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2481  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016