Blog

De ce Lean Recruiting?

iun. 03 2016
229
0

După cum ştiţi, la Mind Master se face NLP. Nu doar în training şi coaching, ci şi într-un instrument care se cheama până nu demult PEP – Potential Evaluation Program. Este creat de firma IMDE – Elveţia al cărui fondator este un profesionist NLP pasionat de aplicaţiile practice, imediate şi vizibile ale acestuia pentru a mări productivitatea companiilor. NLP este studiul modului în care oamenii cred, învaţă, comunică şi performează în ...

Ce tendinte mai sunt in HR?

iul. 08 2015
88
0

Ce se mai intampla in HR? Care sunt tendintele? Observam, destul de pregnant, cateva directii:

  • Progresele tehnologice iau amprenta joburilor, iar cu cat un job necesita un nivel redus de expertiza cu atat este mai usor sa fie inlocuit de un computer sau un soft, partial sau chiar total

  • Managerii de resurse umane si echipele acestora nu mai pot tine pasul cu algoritmii complicati realizati de computer sau softuri pentru a identifica cele mai exacte abilitati necesare pentru o anumita pozitie

Altfel de Talent Management

iun. 18 2014
93
0

Cand vrem sa stabilim strategia si echipa de talente si succesori a companiei trebuie sa gasim cea mai buna cale de selectie si angrenare in programe de dezvoltare pentru noul rol. De asemeni, in cazul unei reorganizari, fuziuni, sau schimbari de strategie pot aparea probleme de integrare.

CEO si conducerea companiei vor vrea să știe pe cine pot conta, atat intr-un caz cat si in celalalt.

De cele mai multe ori se decide colaborarea cu o companie de audit de management, probabil cu unul dintre cei mai mari jucatori din piata. O astfel de actiune este consumatoare de timp si foarte costisitoare.

Rezultatele conteaza. Cu stres sau fara stres?

iun. 02 2014
228
0

Pentru a ajunge la un rezultat trebuie sa faci anumite actiuni. Ca sa stii care sunt cele mai potrivite actiuni, ai nevoie sa gandesti cum e mai bine sa procedezi.

Si aici vine  intrebarea: ce si cum sa gandesti astfel incat sa procedezi corect si sa ajungi la rezultatele pe care ti le doresti?

Desigur, sunt multi factori de luat in calcul...

Riscul aparitiei demisiilor

mai 06 2014
167
0

Riscul de aparitie al demisiilor si cum construim strategia de retentie si recompensare a loialitatii pentru performeri

Atunci cand ai de recrutat un nou angajat, potentialii candidati pot fi abordati de catre recrutori chiar si prin retele de social media, cu mult inainte ca ei sa fie interesati in cautarea unui alt job sau sa inceapa sa caute activ alta pozitie. Astfel:

  • LinkedIn atrage atentia membrilor cu oferte de joburi...

Decizia corecta de angajare se ia numai dupa estimarea potentialului

apr. 07 2014
117
0

In piata de resurse umane se manifesta un fenomen pe care sigur l-ati simtit. Pe de o parte este un numar foarte mare de candidati care isi cauta jobul potrivit, pe de alta parte companiile cauta cei mai potriviti oameni si, se pare ca nu intotdeauna ii gasesc.

Ce se intampla de fapt?

Tiparele de gandire si comunicarea

mar. 12 2014
388
0

In fiecare zi intalnim oameni cu care comunicam, fie ca este vorba de client cu care avem de incheiat tranzactii, fie ca discutam despre oameni pe care dorim sa-I angajam sau de colegi pe care dorim sa-I motivam.

Cunoasterea si intelegerea tiparului de gandire si a comportamentului celor cu care interactionam  face comunicarea mai usoara si mai eficienta.


Angajatii motivati performeaza!

mar. 06 2014
79
0

 

A avea angajati motivati a devenit o necesitate pentru orice companie. Mai mult decat atat, capacitatea de motivare este considerata o abilitate fara de care un manager nu-si poate indeplini eficient rolul iar o companie nu poate functiona corect si sanatos. 

De ce ne exprimam atat de categoric? Pentru ca angajatul nemotivat este mai ineficient si mai neperformant decat cel slab calificat sau decat cel cu o atitudine neproductiva. O persoana nemotiva sau...

Stiri

Alisa Ivan
 Mind Master
 1  363  22.07.2014
Catalin Zaharia
 Mind Master
 19  1293  02.06.2014
Lucia Manole
 Mind Master
 6  932  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 1  229  03.06.2016
Noutati
 Mind Master
 1  326  20.04.2015