Vizitează secțiunea Evenimente
”Fără creativitate, nu există progres! Am repeta la nesfârşit aceleaşi pattern-uri.” (dr. Edward de Bono)
Metoda Lateral Thinking a Dr. Edward de Bono oferă un mod de a gandi creativ in mod deliberat şi sistematic care generează idei inovative.
Lateral Thinking te va învăţa cum să transformi problemele în oportunităţi, să găseşti soluţii alternative şi să sporeşti nelimitat numărul de idei noi şi practice folosind tehnici neconvenţionale care nu sunt utilizate care în mod obişnuit. Cine are nevoie de Gândire Laterală? Nu numai oamenii care dezvoltă strategii sau lucrează în cercetare şi dezvoltare, dar şi cei care doresc să îşi disciplineze procesul de inovare, să genereze idei noi, să dezvolte concepte, să rezolve probleme dificile sau ca strategie de depăşire a status quo-ului. Dacă trebuie să faci faţă unor schimbări rapide sau unei competiţii acerbe şi ai nevoie de un miracol sa iesi invingator in continuare, atunci ai nevoie de Gândirea Laterală. Dr. Edward de Bono este inventatorul termenului de Gândire Laterală care acum este inclus în Oxford English Dictionary. Gândirea Laterală semnifica un mod de a gândi care urmăreşte schimbări in percepţii, concepte şi idei prin utilizarea unor instrumente specifice.
După ce înveţi tehnicile de Gândire Laterală poţi să:
- rezolvi probleme pe care nu le-ai putut rezolva prin metodele obişnuite
- priveşti lucrurile din mai multe perspective
- ai abilitatea de a gândi altfel decât critic şi analitic
- descoperi idei noi şi creezi noi produse, procese şi servicii
- valorifici la maxim potenţialul indivizilor şi al echipelor
- ai şansa de a inova şi a fi lider pe piaţă
- poţi preîntâmpina blocajele în gândire
- eşti proactiv
- vezi oportunităţi acolo unde alţii văd probleme
- derulezi aceleaşi procese mult mai eficient, salvând timp şi bani
Dar de fapt, o dată ce ţi-ai însuşit instrumentele de Gândire Laterală, poţi să le aplici oricând, oricărei situaţii. Sunt folosite de mulţi ani de oameni din diferite domenii si culturi si toti au obţinut rezultate remarcabile. De exemplu, organizatorul Jocurilor Olimpice din 1984 de la Los Angeles, Peter Ueberroth, atribuie o parte din succesul acestora utilizării metodelor de gândire laterală pe care le învaţase cu câţiva ani în urmă la YPO (Young Presidents Organisation) în Florida.
Gândirea creativă este o deprindere mentală pe care poate să o deţină oricine – dacă îşi doreşte. Instrumentele Gândirii Laterale pot fi învăţate, exersate şi folosite într-o manieră deliberată. Este foarte dificil să fii creativ cu obiceiurile si metodele de gândire tradiţionale.
Tehnicile de Gândire Laterală:
- Focus: formularea definiţiilor alternative pentru a obţine cele mai bune rezultate
- Lista propunerilor creative: canalizarea energiei creative într-un mod optim
- Cuvântul aleator: folosirea unui in-put întâmplător pentru a ieşi dintr-o stare de blocaj
- Contestare: aplicarea întrebărilor: de ce A?, de ce B?, de ce C? oricărei situaţii sau mod de gândire
- Lista de verificare a stilului de gândire obişnuit: ce pattern-uri de gândire foloseşti în mod obişnuit şi cum poţi ieşi din limitele lor
- Conceptul triunghi: utilizarea unui "punct fix" pentru a genera mai multe idei
- Conceptul evantai: cum sa generezi un numar mare de idei care satisfac acelasi focus
- Provocare: utilizarea termenului "po", valorificarea stimulărilor intenţionate şi neintenţionate şi aplicarea celor 6 tehnici de avansare pentru a crea idei noi
- Recoltare: colectarea şi organizarea sistematică a tuturor ideilor emise
- Tratarea ideilor: transformarea oricărei idei într-una valoroasă şi practică în acelaşi timp
- Evaluare: check-list cu 11 aspecte diferite care fac ca evaluarea unei idei să asigure implementarea ei cu succes
Click pe imaginea de mai sus pentru detalii
TRAINER: Mihaela Zaharia LOC : Bucureşti, str. slt. A. Borneanu nr.2 vezi harta...
MĂRIMEA GRUPULUI : max.12
ÎNSCRIERE: 1. Creezi un cont nou AICI. Vei primi un mail din care să dai click de validare. 2. Dacă ai deja cont te autentifici AICI 3. Pe imaginea de mai sus va fi vizibil butonul ”Adaugă în COȘ” 4. Accesezi COȘ și vei introduce datele din formular pentru contract. 5. Cu minim 3 zile înainte de începerea cursului vei primi un mail cu toate detaliile organizatorice de care ai nevoie. Dacă ai deja un cont: Urmează pașii 2-4.