Rezultatele conteaza. Cu stres sau fara stres?

Pentru a ajunge la un rezultat trebuie sa faci anumite actiuni. Ca sa stii care sunt cele mai potrivite actiuni, ai nevoie sa gandesti cum e mai bine sa procedezi.

Si aici vine  intrebarea: ce si cum sa gandesti astfel incat sa procedezi corect si sa ajungi la rezultatele pe care ti le doresti?

Desigur, sunt multi factori de luat in calcul: contextul, oamenii implicati, timpul de care dispui, resursele, efectele, etc. Dar cu siguranta, orice proces interior de gandire care nu te duce la rezultatul dorit te incarca cu o presiune care este un element de stres.

Si stresul este un proces in sine: este un tipar de gandire care nu se suprapune pe cel care duce la rezultatele asteptate. De exemplu, daca nu am un tipar bun de a avea o atitudine de succes, daca nu sunt deschis spre idei noi, daca nu stiu cum sa-mi gasesc motivatia, atunci este ca si cum ma limitez singur.

Si imi spun: oricum nu are rost, asta e, o sa fac eu fata, vad eu cum fac…

Adica imi caut scuze care sa-mi confirme realitatea pe care o traiesc. Sau mai bine spus, imi adaptez gandirea la ceea ce mi se intampla pentru a-mi confirma ca am dreptate. Si iata cum ajung sa ma stresez singur!

Aici este loc pentru o mica diferentiere. Stresul resimtit ca efort necesar pentru obtinerea unui rezultat este benefic atata timp cat te pune in miscare. In schimb, stresul care creeaza tensiune, te lasa fara energie, te oboseste, te impiedica sa faci performanta.

Cum gandesc, cum procedeaza si cum actioneaza oamenii de succes?

Se pare ca sunt rezistenti la stres. Oamenii rezistenti la stres reusesc sa mentina o imagine de ansamblu asupra dificultatilor si exigentelor impuse. Acestia raman calmi si isi stabilesc obiectivele si prioritatile in functie de noile situatii. Sa fii rezistent la stres inseamna sa reactionezi flexibil la situatii neprevazute fara ca ceilalti sa realizeze acest lucru.

Acum, este randul tau sa alegi ce vrei sa faci. Ramai in tiparul de gandire care-ti produce stres si te impiedica sa ai performanta, sau alegi sa iesi din aceasta bucla si sa-ti formezi un mod de gandire care sa te ajute sa ai rezultatele pe care le doresti? Vezi aici cum: www.mindmaster.ro/hpc

Catalin Zaharia
 Mind Master
 23  6032  01.05.2021
Lucia Manole
 Mind Master
 6  1537  08.07.2015
Mihaela Zaharia
 Mind Master
 5  2471  06.01.2020
Mind Master
 Mind Master
 2  1465  08.04.2016